Näin kasvatat Aloe vera -kasvin kotona

Kiinnostaako sinua Aloe veran kasvattaminen? Meillä on sinulle hyviä uutisia: Aloe veran kasvattaminen kotioloissa ei ole lainkaan vaikeaa. Tämä upea kasvi, jolla on niin paljon hyviä ominaisuuksia, kasvaa nopeasti ja lisääntyy helposti. Noudattamalla helppoja ohjeitamme saat pian oman Aloe vera -kasvisi.

Aloe veran kasvattaminen

 1. Aloita Aloe veran kasvattaminen levittämällä ruukun pohjalle kerros soraa tai kevytsoraa, jotta liika vesi pääsee valumaan pois.
 2. Täytä puoli ruukkua kukkamullalla ja loput rahkasammalella.
 3. Istuta Aloe veran pistokas ruukun keskelle ja peitä se mullalla lehtien hankaan asti.
 4. Älä kastele Aloe vera -kasvia noin kahteen viikkoon istuttaminen jälkeen. Näin juuret saavat kasvaa rauhassa ennen kastelun aloittamista.

Aloe veran hoitaminen

 1. Aloe veran hoitaminen on suhteellisen helppoa. Sijoita kasvi aurinkoiseen paikkaan, valoisaan nurkkaan tai ulkoterassille.

 2. Kastelun suhteen Aloe veran hoitaminen on todella helppoa. Kastele niukasti noin joka toinen viikko.

 3.  Aloe vera -kasvi kasvaa yleensä nopeasti ja tuottaa pieniä versoja. Ota versot talteen, kun ne ovat kasvaneet hieman, ja istuta uusiin ruukkuihin. Hyvä nyrkkisääntö on, että versojen kannattaa antaa kasvaa noin neljän senttimetrin korkuisiksi ennen irrottamista ja uudelleenistuttamista.

 4. Aloe vera tuottaa versoja nopeasti, ja siksi sinulla voi pian olla kokonainen lauma pieniä kasvinalkuja hoidettavanasi. Muista irrottaa versot emokasvista, jotta se saa kasvaa rauhassa.

 

Aloe vera – vinkkejä!

Kesällä Aloe vera -kasvisi viihtyy ulkona aurinkoisella ja suojaisella paikalla. Muista kuitenkin suojata kasvi liialliselta sateelta, jotta se ei ala mädäntyä.

Tiesitkö, että...
Aloe vera kosteuttaa, suojaa ja rauhoittaa ihoa. Etsi omat suosikkisi Aloe vera -ihonhoitotuotteistamme täältä. Jokaiselle ihotyypille löytyy oma suosikkinsa.

 • Sietää hyvin kuivuutta.
 • Altistuu harvoin tuholaisille tai kasvitaudeille.
 • Tuottaa happea ja poistaa hiilidioksidia ja on siksi hyödyllinen kasvi makuuhuoneessa.
 • Selviää alimmillaan 5 °C:ssa, mutta silloin kasvia on kasteltava hyvin niukasti. 

Foreverilla kaikessa on kyse Aloe verasta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista. Lue lisää Aloe verasta täältä ja hyödynnä osaamistamme tästä tehokkaasta kasvista.