Aloe vera – monipuolinen kasvi

Harvoja kasveja on hyödynnetty yhtä ahkerasti ja pitkään kuin Aloe veraa. Jo muinaiset kreikkalaiset tunsivat Aloe veran hyödylliset ominaisuudet, ja nykyään aitoa Aloe veraa käytetään sekä ravintolisissä että kauneudenhoitotuotteissa.

Mihin käyttöön Aloe vera sopii?

Aloe vera on kaunis, värikäs ja hyvää tekevä kasvi. Aloe veraa on käytetty tuhansien vuosien ajan. Jo antiikin Kreikassa lehtien mehua käytettiin niiden arvostettujen ominaisuuksien tähden. Aleksanteri Suuri lähetti 400-luvulla eaa valloittajia Socotran saarelle nykyisen Somalian rannikon edustalle varjelemaan ja viljelemään aaloekasvia. Toinen tunnettu Aloe veran käyttäjä oli kuningatar Kleopatra. On saatu selville, että hän käytti suuria määriä Aloe veraa kauneudenhoitoon.
Nykyään Aloe veraa käytetään sekä sisäisesti että ulkoisesti. Foreverin valikoimaan kuuluu ravintolisiä, hiusten- ja ihonhoitotuotteita sekä valmisteita aktiivista elämää viettäville.

Aloe vera -kasvi – aito prosessi 

Aloe vera -kasvilta kestää noin vuoden verran kasvaa ihanteelliseen sadonkorjuukokoon. Forever viljelee Aloe vera -kasvejaan hedelmällisillä viljelmillä, joilla käytetään vuoroviljelyä, jotta maaperä ei köyhtyisi. Alimmat lehdet korjataan käsin ja sisälehtien annetaan kasvaa. Koska korjaamme lehdet käsin emmekä käytä suuria koneita, Aloe vera -kasvit eivät vahingoitu. Lisäksi tämä luo työpaikkoja ja tukee paikallistaloutta Dominikaanisessa tasavallassa, missä suurin osa tuotannostamme tapahtuu. Geeli puristetaan ja stabiloidaan, minkä jälkeen siitä valmistetaan Forever Aloe Vera Gel -juomaa, Aloe Propolis Cremeä tai jotain muuta ihanista tuotteistamme. Viimeisessä vaiheessa tuotteet pakataan ja lähetetään miljoonille tyytyväisille asiakkaille ympäri maailmaa.

Tietoa Aloe vera -kasvista

  • Aloe on vanha arabialainen lajinimi.
  • Vera on latinaa ja tarkoittaa aitoa.
  • Aloe vera -lajeja on noin 180, ja niistä tehokkain on Aloe Vera Barbadensis Miller, jota Forever käyttää tuotteissaan.
  • Aloe vera kasvaa luonnonvaraisena muun muassa Lähi-idässä ja Arabian niemimaalla.
  • Aloe vera sisältää 75–80 tunnistettua ainetta.
  • Aloe vera on mehikasvi eli se varastoi paksuihin lehtiinsä vettä. Kasvissa ei ole vartta tai runkoa ja sen lehdet kasvavat ruusukkeena noin 40–60 cm pitkiksi ja 6–7 cm leveiksi.

Lue lisää Aloe verasta täältä

Näin kasvatat oman Aloe vera -kasvisi