FAQ

Forever Living Productsille on tärkeää olla tiivisti yhteydessä markkinoihin jälleenmyyjiemme eli Forever Business Ownereiden kautta. Meillä on kokonainen tukiosasto, joka auttaa asiakkaita ja jälleenmyyjiä mahdollisissa kysymyksissä kaikkialla Pohjoismaissa. Ota yhteyttä tukeemme, jos kysymykseesi ei löydy vastausta usein kysyttyjen kysymysten joukosta.

Onko sinulla kysyttävää Forever Living Productsista, Aloe verasta tai toiminnastamme? Vastauksen tavallisimpiin kysymyksiin löydät usein kysyttyjen kysymysten joukosta.

Usein kysyttyä – Aloe vera ja Forever Living

Mitä Aloe vera on?

Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) on mehikasvi, mikä tarkoittaa, että kasvilla on paksut lehdet, jotka varastoivat vettä. Lehdet ovat pitkät, vihreät ja mehevät, ja ne haarautuvat lyhyestä varresta. Kesällä pitkien kukintovarsien latvoissa kasvaa tähkämäisiä keltaisia kukkia. Aaloelajeja on useita, ja ne kaikki kuuluvat heinäpuukasveihin (Asphodelaceae). Aloe vera -kasvin uskotaan olevan peräisin subtrooppiselta vyöhykkeeltä lounais-Aasiasta, mutta nykyään sitä viljellään eri puolilla maailmaa.

Foreverin tuotteissa käytetty Aloe vera on peräisin valvotuilta tiloilta Dominikaanisesta tasavallasta tai Teksasista. Aloe veraa viljellään huolellisesti parhaassa mahdollisessa ilmastossa ja hyvissä olosuhteissa, jotta sinä saisit takuuvarmasti markkinoiden parhaita tuotteita, jotka ovat mahdollisimman laadukkaita. Kuten tiedät, ihmiset ovat käyttäneet Aloe veraa tuhansia vuosia, ja nykyään miljoonat ihmiset nauttivat sitä päivittäin. Kasvin osia tai koko kasvia käytetään sekä kosmetiikkatuotteissa että elintarvikkeissa.

International Aloe Science Council (IASC) on määritellyt standardeja joillekin niistä aineista, joita nautittavaksi tarkoitettu Aloe vera sisältää. Kaikki Foreverin tuotteet testataan huolellisesti ja niille tehdään tarkistuksia ennen valmistusta, valmistuksen aikana ja valmistuksen jälkeen. Näin taataan, että tuotteet täyttävät tuoteturvallisuuteen ja lainsäädäntöön liittyvät tiukat kriteerit. Forever käyttää ainoastaan Aloe barbadensis Miller -kasvin sisägeeliä, ei koskaan kuorta. Ulkokuori poistetaan varovasti heti sadonkorjuun jälkeen, koska se sisältää luonnollisia aineita, joita ei haluta päätyvän lopputuotteeseen. Myyntiin pääsevät ainoastaan sellaiset lopputuotteet, jotka täyttävät tiukat laatu- ja puhtausvaatimuksemme.

Mitä minun pitäisi tietää sitruunahaposta?

 

Sitruunahappo on yksi tavallisimmista elintarvikkeiden lisäaineista, ja sitä käytetään hapettumisenesto- ja happamuudensäätöaineena. Hapettumisenestoaineita käytetään elintarvikkeissa estämään rasvojen härskiintymistä ja hedelmäpohjaisten tuotteiden värjääntymistä (hapettumista). Lisäksi ne parantavat helposti tuhoutuvien vitamiinien, kuten A-, D-, E- ja B2-vitamiinien, säilyvyyttä. Happamuudensäätöaineena käytettynä sitruunahappo säätelee elintarvikkeen happamuutta.

Elintarvikkeissa saa käyttää ainoastaan Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) hyväksymiä lisäaineita. Euroopan parlamentti ja Euroopan unionin neuvosto hyväksyvät lisäaineiden käytön koko EU:n alueella.

Sitruunahappoa valmistetaan synteettisesti käymisteitse (esimerkiksi maissin) hiilihydraateista Aspergillus niger -homesienen avulla. Sitruunahapon valmistuksessa on kiellettyä käyttää sellaisia Aspergillus niger -kantoja, jotka tuottavat toksiineja (myrkkyjä). Tästä on säädetty komission asetuksessa (EU) N:o 231/2012. Foreverin käyttämän sitruunahapon valmistuksessa on käytetty ainoastaan kantoja, jotka eivät tuota toksiineja.

On melko tavallista, että elintarvikkeiden valmistuksessa käytetään homesieniä ja bakteereja. Tiettyjä homesieniä käytetään esimerkiksi juustojen ja salamimakkaran valmistuksessa. Ihmisen solut tuottavat myös luonnostaan sitruunahappoa, joka on soluille energiaa antava välttämätön aine. Puhtaalle sitruunahapolle ei voi olla allerginen. Allergiset reaktiot johtuvat proteiineista, eikä sitruunahappo ole proteiini. Kun sitruunahappoa käytetään elintarvikkeissa lisäaineena, sitä lisätään tuotteeseen vain hyvin pieni määrä. Suurimman osan sitruunahaposta saamme luonnollisesti hedelmistä ja vihanneksista.

 

Mitä propolis on?

Propolista kutsutaan myös kittivahaksi. Se on aito mehiläistuote eli ainesosa, jota mehiläiset valmistavat pesän suoja- ja tiivistysaineeksi. Propoliksen raaka-aineita ovat havupuiden pihka ja lehtipuiden hartsi. Propolis on suosittu ainesosa sekä ihonhoitotuotteissa että ravintolisissä.

Mitä allantoiini on?

Luonnossa allantoiinia on esimerkiksi rohtoraunioyrtissä. Allantoiinilla on ihoa hoitavia, suojaavia ja rauhoittavia ominaisuuksia, joiden vuoksi se on suosittu ainesosa eri ihonhoitotuotteissa.

Allantoiini on luonnollinen aine, joka sitoo kosteutta tehokkaasti ja kiinteyttää ihoa Siksi se sopii erinomaisesti kosteuttaviin ihonhoitotuotteisiin. Allantoiini kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Se on hellävarainen aine, joka ei yleensä ärsytä, vaan ennemmin rauhoittaa ihoa, joten se sopii ihanteellisesti kuivalle ja herkälle iholle.

Vad är natriumhyaluronat?

Natriumhyaluronaatti on hyaluronihapon muoto, tarkemmin sanottuna hyaluronihapon natriumsuola. Natriumhyaluronaatti on tavallinen ainesosa ihonhoitotuotteissa, koska se hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Sitä käytetään usein hyaluronihapon sijasta sen vuoksi, että se imeytyy helpommin ihoon.

Hyaluronihappoa esiintyy ihossa luonnostaan, aivan kuten kollageenia ja elastiinia. Se sitoo vettä tehokkaasti, mikä tekee siitä yhden tärkeimmistä ihon kosteuttajista. Hyaluronihapon määrä vähenee ikääntymisen myötä, jolloin ihon kimmoisuus ja kyky säilyttää kosteutta heikkenevät. Hyaluronihappoa on vartalo- ja kasvovoiteissa, koska sillä on syväkosteuttava vaikutus ja kyky silottaa ihoa. Ainesosaluettelossa se on mainittu nimellä Sodium Hyaluronate.

Mistä tiedän, sisältääkö tuote allergeeneja?

Jos elintarvikkeessa, kuten ravintolisässä tai ateriankorvikkeessa, on seuraavia allergeeneja sisältäviä ainesosia, tulee nämä merkitä selkeästi tuote-etikettiin:

selleri 
viljatuotteet, jotka sisältävät gluteenia – kuten vehnä, ruis, ohra ja kaura (ristikontaminaatio) 
äyriäiset – kuten katkarapu, taskurapu ja hummeri 
kananmuna 
kala 
lupiini 
maito 
nilviäiset – kuten mustekala, simpukat, kotilot ja etanat 
sinappi 
pähkinät – kuten hasselpähkinä, manteli ja pekaanipähkinä 
maapähkinät  
seesaminsiemenet 
soijapapu 
rikkidioksidi tai sulfiitit, jos niiden pitoisuus on yli 10 mg kilogrammaa tai litraa kohden

Allergeenit on aina lihavoitu ainesosaluettelossa.

Muista aina tarkistaa ainesosaluettelo, jos olet jollekin ruoka-aineelle allerginen. Ainesosaluettelo sisältää kaikki tuotteen ainesosat. Jos olet epävarma, suosittelemme kääntymään lääkärin puoleen ennen ravintolisän tai ateriankorvikkeen käyttöä.

Ovatko Foreverin ihonhoitotuotteet dermatologisesti testattuja?

Kyllä. Jokaisen kosmetiikkatuotteen lopullinen koostumus testataan aina ihmisiholla ihotautilääkärien valvonnassa turvallisuuden varmistamiseksi. Testaamisen tarkoituksena on havaita testattavan aineen ihoa ärsyttävä ja/tai allergista herkistymistä aiheuttava vaikutus. Pakolliset ihopistokokeet (Prick-testit) tehdään Dermatestin kansainvälisten ohjeiden mukaan. Vain kokeen läpäisseiden tuotteiden katsotaan olevan käytössä turvallisia.

Onko Foreverin tuotteita testattu eläimillä?

Ei. Voit olla varma siitä, että olemme vakaasti päättäneet olla suorittamatta eläinkokeita tuotteillamme missään tuotantoketjun vaiheessa. Tämä on yrityksemme tavoitteiden ja EU-lainsäädännön mukaista. Kosmetiikkadirektiivi kieltää kosmetiikkatuotteiden ja kosmeettisten ainesosien testaamisen eläimillä.

Osoituksena sitoumuksestamme käytämme ylpeinä Leaping Bunny -symbolia. Leaping Bunny tai Cruelty Free International on kansainvälisesti tunnettu sertifiointi kosmetiikka-, hygienia- ja kodinhoitotuotteille, joita ei ole testattu eläimillä. Kaikkien Leaping Bunny -sertifioitujen yritysten tulee täyttää samat kriteerit. Leaping Bunny -symbolin käyttö on kuitenkin vapaaehtoista yritysten markkinoinnissa. EU:n pakkausmerkintälainsäädäntö on hyvin tarkkaa, ja se ohjaa sitä, miten pakolliset kuluttajille annettavat tiedot pitää merkitä tuotepakkauksiin. Usein meidän on pakko priorisoida nämä pakolliset tiedot ja jättää pois vapaaehtoisia – kuten symboleita. Käytämme kuitenkin Leaping Bunny -symbolia ylpeästi markkinointimateriaaleissamme ja verkkosivustossamme sopivissa paikoissa.

Näistä osoitteista saat lisätietoja ja voit tarkistaa, että Forever Living Products on hyväksyttyjen yritysten luettelossa: www.leapingbunny.org ja www.crueltyfreeinternational.org/LeapingBunny

Ovatko Foreverin tuotteet dopingtestattuja?

Suomen urheilun eettisen keskuksen mukaan dopingtestausta tehdään ainoastaan lääkkeille ja lääkeaineille, ei ravintolisille tai muille elintarvikkeille. Tuotteen sisältämät ainesosat on ilmoitettu selkeästi tuotteen ainesosaluettelossa voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Joitakin Foreverin tuotteita on testattu dopingaineiden varalta. Nämä on ilmoitettu Kölnin listassa (Cologne List). Katso alla oleva linkki. Vaikka muut tuotteet eivät ainesosaluettelon mukaan sisällä epäilyttäviä ainesosia, niitä ei ole testattu dopingaineiksi luokiteltavien ainesosien varalta. Jos haluat tarkistaa, millä aineilla on WADA:n (World Anti Doping Agency) dopingluokitus, käy alla olevassa osoitteessa:

Kölnin lista (etsi Foreveria hakutoiminnolla): http://www.koelnerliste.com/no_cache/en/product-database.html

WADA: https://www.wada-ama.org/en/what-we-do/prohibited-list


 

Mitä tuotteita pitää välttää, jos käyttää lääkitystä?

Foreverin tuotteista ei ole tehty kliinisiä kokeita tai tutkimuksia, joissa olisi erityisesti tutkittu niiden vaikutusta eri sairauksiin tai yhteensopivuutta lääkkeiden kanssa. Jos saat hoitoa johonkin sairauteen tai käytät lääkitystä ja haluat käyttää ravintolisiä tai kasviperäisiä lisäravinteita, suosittelemme ensin kääntymään lääkärin puoleen.

Mitä tuotteita voin käyttää, jos olen raskaana tai imetän?

Foreverin tuotteista ei ole tehty kliinisiä kokeita tai tutkimuksia, joissa olisi erityisesti tutkittu raskaana olevia tai imettäviä naisia. Jos olet raskaana tai imetät ja haluat käyttää kosmetiikkatuotteitamme tai ravintolisiämme, suosittelemme ensin kääntymään neuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin puoleen.

Kuinka suuri riski on, että suositeltu ravintolisäannos ylittyy?

Yleisesti ottaen vitamiinien ja kivennäisaineiden suositeltua päiväannosta tai saannin vertailuarvoa (% RI) ei saa ylittää. Suosittelemme, että et ylitä päivittäistä saannin vertailuarvoa rasvaliukoisten vitamiinien (A-, D-, E- ja K-vitamiinit) tai kivennäisaineiden osalta, koska liiallinen määrä voi varastoitua elimistön rasvakudokseen. Vesiliukoiset vitamiinit (B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B9-, B12- ja C-vitamiinit) sen sijaan poistuvat elimistöstä virtsan mukana, jos niitä otetaan liikaa.

Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Jos olet epävarma ravintolisän käytöstä, suosittelemme kääntymään lääkärin puoleen ennen käyttöä. Tämä pätee erityisesti silloin, jos käytät lääkitystä, olet raskaana tai imetät. 

Valvotaanko tuotteiden sisältöä jatkuvasti?

Kyllä. Laatu ja turvallisuus ovat meille ensisijaisen tärkeitä, minkä vuoksi valmistamme tuotteet ja pakkaukset erittäin huolellisesti. Otamme näytteitä käytettävistä raaka-aineista ja testaamme lopputuotteet ennen jakelua. Näin voimme olla varmoja, että kaikki on tiukkojen vaatimustemme mukaista. Edellytämme toimittajiemme tekevän samanlaisia tarkistuksia. Ainesosien pitoisuus kaikissa Foreverin tuotteissa on aina turvallisten ja hyväksyttyjen raja-arvojen mukainen ja noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja suosituksia. Myyntiin pääsevät ainoastaan sellaiset lopputuotteet, jotka täyttävät tiukat laatu- ja puhtausvaatimuksemme.

Mitä teen, jos en ole varma siitä, siedänkö jotakin ihonhoitotuotetta?

Levitä pieni määrä voidetta kyynärtaipeeseen tai korvan taakse, missä iho on ohutta ja herkkää. Levitä voidetta aamuin ja illoin 1–2 viikon ajan. Jos ihoärsytystä ei ilmene, voit varovasti kokeilla käyttää voidetta suuremmalle ihoalueelle joko vartalossa tai kasvoissa.

Ovatko Foreverin pakkaukset kierrätettäviä?

Kyllä. Voit lajitella pakkaukset lajitteluohjeiden mukaisesti. Pakkaukset voi hävittää joko energiajätteenä tai kierrättää.

Mikä IASC on?

International Aloe Science Council, IASC, on voittoa tavoittelematon toimialajärjestö, johon kuuluu Aloe veran ja Aloe vera -tuotteiden valmistajia. Näitä toimijoita yhdistää halu tutkia Aloe veraa ja sen käyttöä muun muassa elintarvikkeissa, ravintolisissä ja ihonhoitotuotteissa. IASC on foorumi, joka paitsi kerää tietoa Aloe verasta, myös laatii sääntöjä ja ohjeistuksia aitojen ja laadukkaiden Aloe vera -tuotteiden ja Aloe vera -raaka-aineiden sertifioimiseksi.

IASC on määritellyt standardeja joillekin niistä aineista, joita nautittavaksi tarkoitettu Aloe vera sisältää. Kaikki Foreverin tuotteet testataan huolellisesti ja niille tehdään tarkistuksia ennen valmistusta, valmistuksen aikana ja valmistuksen jälkeen. Näin taataan, että tuotteet täyttävät tuoteturvallisuuteen ja lainsäädäntöön liittyvät tiukat kriteerit. Myyntiin pääsevät ainoastaan sellaiset lopputuotteet, jotka täyttävät tiukat laatu- ja puhtausvaatimuksemme. 

Monet Foreverin tuotteet sisältävät suuren pitoisuuden Aloe veraa, minkä vuoksi meillä on monia sertifioituja ja IASC:n hyväksymiä tuotteita. Näet koko luettelon täältä: http://iasc.org/Certification/CertifiedProducts.aspx

Lisätietoja International Aloe Science Councilista on osoitteessa www.iasc.org.

Mistä löydän tietoa tuotteiden sisällöstä?

 

Tuotteiden tarkka sisältö on ilmoitettu tuote-etiketissä. Tietoa ainesosista on myös kunkin tuotteen kohdalla Tuotteet-valikossa. Huomaa, että sisältö saattaa muuttua. Ajantasainen tieto ainesosista on tuotepakkauksessa.

 

Ovatko Foreverin tuotteet turvallisia?

Laatu ja turvallisuus ovat meille ensisijaisen tärkeitä, minkä vuoksi valmistamme tuotteet ja pakkaukset erittäin huolellisesti. Otamme näytteitä käytettävistä raaka-aineista ja testaamme lopputuotteet ennen jakelua, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat laatu- ja turvallisuusvaatimustemme. Edellytämme toimittajiemme tekevän samanlaisia tarkistuksia.

Forever seuraa jatkuvasti uusimpia tutkimuksia ja suosituksia niiden ainesosien osalta, joita käytämme tuotteissamme. Kaikkia ainesosia on tällä hetkellä luvallista käyttää EU-alueella, ja niiden katsotaan olevan täysin turvallisia kuluttajille, kun niitä käytetään suositustemme mukaisesti. Ainesosien pitoisuus kaikissa tuotteissamme on aina turvallisten ja hyväksyttyjen raja-arvojen mukainen ja noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja suosituksia. Myyntiin pääsevät ainoastaan sellaiset lopputuotteet, jotka täyttävät tiukat laatu- ja puhtausvaatimuksemme.